Условия за ползване

Алкохолни напитки и тютюневи изделия имат право да поръчват лица над осемнадесет (18) години. АРХИМАНТ-ДИЗАЙН ЕООД си запазва правото да отказва поръчки на лица под осемнадесет (18) години, както и да изтрива клиентски профили. При пускането на Вашата поръчка Вие потвърждавате, че сте навършили 18 години. Ако закупувате вино или друг продукт от нашият сайт за подарък – получателят също трябва да бъде над 18 години. Вие носите отговорност за предоставяне на невярна информация с цел ползване на услугите и информацията в сайта.

Всеки клиент на сайта е желателно да се запознае внимателно с условията за ползване. Това е споразумение, което регулира отношенията между Вас и фирма АРХИМАНТ-ДИЗАЙН ЕООД . Използването на интернет услугите, предлагани в сайта е на ваша отговорност. АРХИМАНТ-ДИЗАЙН ЕООД си запазва правото да променя цените на продуктите и услугите, без предварително предупреждение. В същото време не носи отговорност за гаранциите, услугите и информацията, дадени от производителите на продуктите, както и за щети, произлезли в резултат на използването на този сайт или информацията в него. АРХИМАНТ-ДИЗАЙН ЕООД си запазва правото, по свое усмотрение и по всяко време да променя, добавя или заличава части от тези Условия за ползване. Ваша е отговорността да проверявате тези Условия за ползване във всеки един момент преди да използвате Сайта. Фактът, че продължавате да използвате Сайта след публикуването на промените се приема като потвърждение за това, че приемате и сте съгласни с тези промени в настоящите Условия за ползване. С настоящето вие се съгласявате, че всички последващи покупки се регулират от Условията за ползване, приложими до публикуването на изменените условия за ползване, а след това в съответствие с тези изменени Условия за ползване. Въпреки усилията, които полагаме, за да сме сигурни, че информацията на нашия сайт е точна, пълна и актуална, е възможно да има случаи, в които информацията за даден продукт да съдържа неточни или непълни данни, включително относно цената или наличността на продукта. Ние не даваме гаранция, че информацията на нашия сайт е без грешка, пълна и актуална. Запазваме си правото да поправяме грешки и/или да обновяваме съдържанието на нашия сайт по всяко време без уведомление.

ОТКАЗ, ВРЪЩАНЕ И ЗАМЯНА НА ЗАКУПЕНИ СТОКИ

ВАЖНО: При доставка, клиентът е длъжен да отвори пратката и да провери дали е запазена нейната цялост В ПРИСЪСТВИЕТО на куриера. Ако продуктът е счупен или наранен, необходимо е задължително да го обяви на куриера в момента на доставката. В противен случай, стойността на пратката и на доставката остават за сметка на клиента. Архимант-Дизайн ЕООД не носи отговорност за повредени пратки, които не са обявени в присъствието на куриер.

Като потребител Вие имате право да се откажете от поръчаните стоки в срок до 7 РАБОТНИ ДНИ от получаване на стоките в случай, че същите НЕ СА ИЗПОЛЗВАНИ, не е нарушавана цялостта на опаковката им и във вида, в който е получена и условията по чл.55 от ЗЗП.

При констатация на дефектен продукт в момента на получаването му и при ненарушен търговски вид на стоката и опаковката, ние се ангажираме той да бъде подменен с нов съгласно гаранционните условия на съответната фирма производител или да възстановим заплатената от Вас стойност на стоката, съгласно чл.55 от ЗЗП, считано от датата, на която Вие като потребител сте упражнили правото си на отказ.

Ако искате да върнете артикул, свържете се с нас за да получите ОВА* проследяващ номер. Ще е необходимо да ни предоставите серийния номер на продукта (ако има такъв), Вашия адрес, където да доставим заменената стока и телефон за връзка.
* Оторизация за Връщане на Артикул

Транспортните и други разходи по получаване и връщане на стоката са за сметка на потребителя. При несъответствие на стоката с характеристиките, посочени в страницата с описанието и, доставчикът възстановява цялата платена от потребителя сума, съобразно чл. 59 ал.3 от ЗЗП и в срок от 7 дни от получаване на стоката и ненарушен търговски вид на стоката и опаковката.

В случай, че плащането е направено с банкова карта, Възстановяването на суми се извършва, чрез нареждане на обратна операция по картата с която е направено плащането в срок от 5 дни.

АРХИМАНТ-ДИЗАЙН ЕООД си запазва правото да откаже приемане на използвана стока по свое усмотрение независимо от дата на нейното закупуване.

Как да поръчате?

Стъпка 1: Намиране на Вашия продукт

Можете да изберете любим за Вас продукт по три начина:

 1. От началната страница, посочете снимката на продукт и натиснете върху нея.
 2. От страница “Каталог”, отново чрез натискане върху снимка. От страничния панел на Каталог и всички страници с групи продукти, можете да изберете конкретна категория продукти или да определите цена.
 3. Използвайте търсачката на началната страница, Каталога или всяка страница с група продукти за да въведете търсене, например: име на повод, продукт или име на кошница. При всяко въвеждане на текст в търсачката, трябва да натиснете Enter ако сте на компютър или да натиснете бутона с иконка на лупа, от клавиатурата на мобилното Ви устройство.

Стъпка 2: Поръчка на Вашия продукт

След като сте натиснали върху избраният от Вас продукт и вече сте на страницата, която показва неговата снимка, описание и цена, можете да започнете процеса по поръчване.

Когато вече сте преценили, че продуктът отговаря на търсенето и бюджетът Ви, посочете брой в текстовото поле до бутона “Купи” и го натиснете.

Страницата ще се презареди и ще видите известие от типа “Кошницата е добавена във Вашата количка.” Това е потвърждението, че продуктът е приготвен за закупуване. Ако сте приключили с пазаруването си, натиснете черният бутон озаглавен “Преглед на количка”. Ако искате да разгледате още продукти, винаги можете да достъпите количката от черния бутон “Количка”, наличен в горен-десен ъгъл на всяка страница от сайта.

След натискане на бутона за преглед, ще се озовете на страницата със съдържанието на Вашата количка. Прегледайте дали не искате да промените нещо като бройка на даден продукт и натиснете “Приключване на поръчката” за да продължите. Бутонът се намира под таблиците с продукти и цени, в дясната половина на страницата.

Стъпка 3: Финализиране на поръчката

Вече сте на последната страница от процеса за поръчка на Вашата кошница!

Важно: всички полета, задължителни за попълване, са отбелязани с червена звездичка.

Под заглавието на страницата “Поръчка” ще забележите две сиви полета:

 1. “Вече сте наш клиент? Кликнете тук за влизане”
  – Позволява да се впишете в системата, ако вече сте съществуващ клиент. Ако не сте – малко по-късно ще имате възможност да се регистрирате.
 2. “Имате промо код? Кликнете тук за да въведете кода”
  – Позволява да заредите допълнително поле за въвеждане на код за отстъпка.

Адрес за фактуриране

В този раздел попълвате данните на платеца по поръчката. Ако плащате с карта или банкова сметка – това е името на лицето титуляр по сметката или картата.

Регистрация на профил в сайта?

Отбележете тази кутийка за да създадете регистрация в Koshnica.bg – по-късно ще можете да се впишете и да проверите статуса по Вашата поръчка, както и други поръчки, които сте правели.

Правите подарък?

Отбележете кутийката до това заглавие когато поръчвате кошницата за някой друг. Попълнете данните на получателя, според полетата по-долу.

Данни за доставка

В тази секция попълвате данни за получателя които ще се използват от Спийди. Поради технически причини се налага да потвърдите данните за доставка на получателят на поръчката. Обърнете внимание, че когато започнете да пишете в поле “Населено място”, трябва да изчакате системата да Ви го допълни автоматично. Напишете 4-5 букви от града, до който пращате, и изчакайте да се появи меню под полето. След това натиснете валидното за Вас населено място и полете ще се допълни автоматично.

Бъдете колкото се може по-изчерпателни при попълване на полетата.

В полето “Забележка към адреса:” можете да посочите телефонният номер на получателя и други инструкции.

Разплащателен метод

Тук можете да изберете между наличните разплащателни методи. След натискане върху някое от имената на методите, изчакайте секунда-две за да се обнови секцията на страницата и, при нужда, да се преизчислят цените.

Готово! Не забравяйте да натиснете кутийката “Прочетох и се съгласявам с условията за ползване правила и условия”.

Поръчка по телефона

Стъпка 1: Намиране на Вашия продукт

Можете да изберете любим за Вас продукт по три начина:

 1. От началната страница, посочете снимката на продукт и натиснете върху нея.
 2. От страница “Каталог”, отново чрез натискане върху снимка. От страничния панел на Каталог и всички страници с групи продукти, можете да изберете конкретна категория продукти или да определите цена.
 3. Използвайте търсачката на началната страница, Каталога или всяка страница с група продукти за да въведете търсене, например: име на повод, продукт или име на кошница. При всяко въвеждане на текст в търсачката, трябва да натиснете Enter ако сте на компютър или да натиснете бутона с иконка на лупа, от клавиатурата на мобилното Ви устройство.

Стъпка 2: Поръчка по телефона

За да поръчате по телефона трябва да се обадите на следните телефони:

0886 OT VIVI (0886688484)

Стъпка 3: Плащане

Плащането става:

 • В брой при доставка – стойността на стоките се заплаща в брой на служител на фирмата или на служител на куриерската фирма в момента на доставката.
 • Чрез кредитна или дебитна карта
 • По банков път – информацията, която Ви е необходима (банка, банков клон, номер на сметка и т.н.) се появява автоматично, когато изберете този начин на плащане.
 • Чрез системата за онлайн заплащане PayPal

Ако сте предпочели този начин на плащане, поръчката Ви ще бъде активирана за изпълнение след получаване на потвърждение от банката, че плащането е извършено. Срокът за доставка при този начин на плащане, предпочетен от Вас, започва да тече, след като се получи потвърждение за извършено плащане.

Доставка

Всички доставки на поръчки през сайта се изпълняват от Спиди АД (Speedy) до адрес в рамките на република България и са за сметка на клиента. Посочените цени са ориентировъчни и са както следва:

 • до 1 кг: 3,99 лева
 • до 3 кг: 4,71 лева
 • до 6 кг: 7,09 лева
 • до 10 кг: 8,55 лева
 • до 20 кг: 12,49 лева

Обикновенно една кошница е с тегло до 3 килограма.

Автоматично при финализиране на поръчката се начисляват и:

 • такса гориво*
 • такса наложен платеж**

* Според цената указана в сайта на Спиди АД: https://speedy.bg/bg/fuel-surcharge

** Таксата се изчислява според стойността на продуктите в количката Ви. При заплащане с банков превод, дебитна/кредитна карта или PayPal, не се начислява такса наложен платеж.

ВАЖНО: При доставка, клиентът е длъжен да отвори пратката и да провери дали е запазена нейната цялост В ПРИСЪСТВИЕТО на куриера. Ако продуктът е счупен или наранен, необходимо е задължително да го обяви на куриера в момента на доставката. В противен случай, стойността на пратката и на доставката остават за сметка на клиента. Архимант-Дизайн ЕООД не носи отговорност за повредени пратки, които не са обявени в присъствието на куриер.

Срокове

Всички доставки се изпълняват от Speedy в рамките на 72 часа. Това ще рече, че от момента на пускане на поръчката до доставянето й, може да отнеме до 5 работни дни.

Проследяване на поръчка

Ако при финализиране на поръчка сте направили своята регистрация, то по всяко време можете да се впишете във Вашия профил и да “Поръчки” от менюто в ляво.

Ще се зареди таблица, списък с поръчки, със следните полета:

 • Поръчка (номер)
 • Дата (на поръчката)
 • Статут (дали е изпратена Вашата поръчка или е в друга стъпка от процеса)
 • Общо (стойност)
 • Действия (преглед на поръчката)